Etiketter

42cd8484b2cf7f6d0947586cdcde3028

Blir så trött…

Det händer hela tiden. Plötsligt börjar folk dela saker som gör att man bara baxnar. Människor som man ändå trodde hade någon form av tankeförmåga och inte var helt bakom flötet beter sig som fullkomliga puckon. När det började hända kändes det mer som ett slags lackmustest av människors förmåga till självständigt tänkande och intelligens. Ungefär: ”jag misstänkte visserligen att du var ganska korkad, men det här överträffade alla mina förväntningar” eller ”Vad har hänt? Har du fått en hjärnblödning? Fullt utblommad psykos? ”  Numera är det mer en uppgiven suck.

Senaste exemplet var Person 1 som delar något på Facebook (från en annan Facebooksida) som inte är sant och bara syftar till att hetsa mot invandring. Att det inte är sant bevisas (med källor) i en av de första kommentarerna. Följer sedan tre kommentarer där folk ber person 1 att inte dela sån skit. Person 1 medger att hen inte faktakollat (eller utfört någon form av kritisk tankeförmåga över huvud taget), men kommer med någon lam ursäkt om att ha läst liknande i vanliga media.

Vad är det för fel på folk? Kan de inte läsa? Följer de inte med över huvud taget? Hur kan någon läskunnig människa som inte bott under en sten det senaste året tro att migrationsverket kastar ut svenska pass som konfetti till vem som än vill ha?

Vet de inte vad de gör? Vems ärenden de går? Förmodligen inte. Jag kan inte komma över att det finns så många som uppenbarligen är betydligt mer korkade än man kan tro.

Strindberg hade fel (om det också). Det är inte synd om människorna, för de borde för fan veta bättre. Och skämmas. Och kanske fundera lite över det där med orsak och verkan. Eller om de verkligen vill framstå som fullständiga idioter.