Etiketter

dygygj

Kulturkollo har pratvecka och frågar efter tips på böcker, tv-serier och filmer som man kan prata om, till exempel på jobbet eller i en bokcirkel. Socialt småprat. Lite svårt eftersom eventuella kaffepauser i mitt jobb sker i avskildhet framför datorn. Det är en klar brist på arbetskamrater här i hemmakontoret. Jag kan ju alltid prata med mig själv, men det ger ju inte något utbyte direkt. Den enda som finns i närheten är katten och han vill bara prata om sin matskål och verkar varken vara intresserad av burkiniförbudet i Frankrike eller Lars Noréns senaste dagbok. Eller förresten, kanske något av den sistnämnda, i alla fall om jag rev ut sidorna och la dem på golvet. Då skulle han förmodligen tugga sönder dem. Papper på golvet är nämligen hans egendom och enbart till för att göra konfetti av. Däremot tror jag inte att han har så mycket att säga om Lars Noréns shoppingvanor och skulle förmodligen ha väldigt starka åsikter om burkini  –  i alla fall om någon försökte sätta på honom en.

Smiling-Cat

Men bristen på socialt liv vid kaffemaskinen gör faktiskt ingenting. Saknar inte maskinen  heller, speciellt inte den där bruna tjärliknande vätskan som skulle föreställa kaffe. Är också ganska glad att slippa höra utläggningar om fotboll (om de inte pratar om fotbollsanimen Days, men det gör de ju aldrig) eller tv-serier jag inte sett och inte vill se.

Men det är klart att jag saknar lite av det där sociala småpratet, ibland i alla fall. Men det får jag snart igen, när matsalen öppnar för lunch några dagar i veckan. Om jag känner för att vara social går jag dit, men inte annars. Perfekt. Det finns bokcirklar här också, om man känner för det. I våras var det en om Selma Lagerlöf. Kunde varit kul, om det varit andra deltagare. Det finns vissa saker man inte gör frivilligt, typ sitter naken i en myrstack insmord i honung eller deltar i diskussionsgrupper med människor som bara är intresserade av att framföra sin egen åsikt, alternativt att trycka ner andra och tala om för dem hur fel de har.

 

 

 

 

 

 

Annonser