Etiketter

Mitt hus har en egen secondhandaffär. Där säljs saker som hyresgästerna inte vill ha längre, som kläder och husgeråd. Inte böcker, de ställs i bokhyllor där folk kan gå och plocka eller ställa böcker de inte vill ha och filmer finns i ett skåp för den som vill låna. Men secondhandaffären är bara öppen ett par timmar en eller två gånger i månaden. Det brukar komma en hel del människor dit, även de som inte vill handla eftersom det går att fika samtidigt.

Att handla begagnat är inte dumt, inte bara för att allt som minskar sophanteringen är bra. Att det kostar extremt lite är ju . Hittade till exempel en oanvänd webbkamera där för 20 kr, när jag var på väg att köpa en för 250. En av mina grannar köpte snygga gardiner för 40 kronor. Det här fungerar eftersom det finns några eldsjälar som är villiga att lägga tid på att ta hand om prylar och kläder. Och att det finns en lokal som vi får använda gratis. Det som inte blir sålt skänks till myrorna, för det kommer ju nya grejer hela tiden.

Med detta sagt ska jag göra precis tvärtom och öka på sopberget lite, genom att slänga 2 skrivare och en bildskärm som inte fungerar. Det börjar bli lite för mycket prylkyrkogård i garderoben… eWaste